Metode for opgørelse af fuldtidsbeskæftigede og ansatte.

Antallet af fuldtidsbeskæftigede (ækvivaleret årsværk) bliver opgjort i forhold til den aftalte arbejdstid i et kvartal, hvilket for månedslønnede også inkluderer ferie. Arbejdstiden for en uge vil være 40 timer.  I et kvartal vil det være 520 timer for månedslønnede og 470 timer for timelønnede (fratrukket ferietimer, timelønnede modtagere feriegodtgørelse).

En ansat kan godt have et højere eller lavere timetal i et kvartal, end den normale aftalte arbejdstid. Ansatte vil i sådanne tilfælde blive optalt med et højere eller lavere fuldtidsbeskæftigelsestal end 1 i dette kvartal. Antallet af ansatte, med et højere timetal end det normale aftalte timetal, er dog begrænset.

Ved opgørelse af fuldtidsbeskæftigede i hele år, er der beregnet gennemsnit af de fire kvartaler for herved at opgøre årets gennemsnitlige fuldtidsbeskæftigede.

 

Der er ikke medtaget over-/merarbejde eller ikke-betalt fravær i opgørelsen, opgørelse er således opgjort efter aftalt tid. I dataudtrækket udgør over-/merarbejde i gennemsnittet i perioden 2009-2014 38 fuldtidsbeskæftigede årligt, og ikke-betalt fravær udgør i gennemsnit 2 fuldtidsbeskæftigede årligt.

 

Antal ansatte er opgjort som antallet af personer, der har været ansat i det givne kvartal. Der er således forskel på summen af antal ansatte i de to sektorer Selvstyret og kommunerne og det samlede antal ansatte i sektoren offentlig forvaltning og service. Personer, der er ansat i givent kvartal i begge sektorer, bliver kun talt med som 1 ved opgørelsen for den samlede sektor offentlig forvaltning og service.

 

Dette er også tilfældet ved samling af de fire kvartaler til et kalenderår, hvor den ansatte kun vil blive medtalt 1 gang. Ansatte bliver således ikke medtalt flere gange, selv når vedkommende optræder i mere end et kvartal.